Mechanikus feszítőfejek

Műszaki adatok

 • robusztus kialakítás nagy teherbírással
 • a karima mindig egyedi gyártású az ügyfél igényeihez igazodva
 • alkalmas a legtöbb áttetekercselő géphez
 • egyszerű, minimum karbantartást igénylő megoldás

Kapcsolatba lépni

További információért keresse kollégánkat

Kapcsolatba lépni

Részletes specifikációk

A feszítőfejek ideális megoldást jelentenek olyan műveletekhez, ahol a nagytömegű tekercsek viszonylag nagy sebesség mellett kerülnek letekercselésre. Elsősorban papíriparban, műszaki textíliák és hullámkarton gyártásában használják. A fejek tökéletesen rögzítik a csévét és ez által megakadályozzák a tekercs bárminemű kilengését, megugrását illetve vibrációját, amely a nagy sebességű letekercselés során felmerülhet.

A mechanikus feszítőfejek a hidraulikus letekercselő állványok leggyakrabban használt megoldásai közé tartoznak. A feszítőfejek a pormentes finom pofáknak köszönhetően gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást.

 • S típusú mechanikus fejek - Standard

  A legszélesebb körben használt modell, különösen a papíriparban és a hullámkarton-gyártó gépekben, ahol csak egy hüvely átmérőjű tekercseket dolgoznak fel. 70 mm-től 12"-ig terjedő változatokat kínálunk további módosítási lehetőséggel.

 • SM típusú moduláris mechanikus fejek

  Az S típushoz képest ez a moduláris modell lehetőséget kínál a fejtest egyszerű cseréjére egy karimán egy csappal, ami lehetővé teszi a gyors alkalmazkodást a különböző feldolgozott aljzatátmérőkhöz. Ez a modell jelentősen csökkenti az állásidőt az anyagcsere során, és így növeli a rugalmasságot és a munka hatékonyságát. A teherbírás mindig a belső csaptól függ, és a különböző kombinációkat a műszaki dokumentáció foglalja össze.

 • Lépcsős mechanikus fejek

  A két-három fokozatú test lehetővé teszi a különböző átmérőjű aljzatok befogását a fej szétszerelése nélkül. A kialakítás kissé hosszabb testtel rendelkezik, de ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol a hüvely átmérője nagyon gyakran változik.

 • Mechanikus fejek csúszókarimával - Corekicker

  A tekercs letekerése után a fej automatikusan kilöki az üres csövet a gépből egy rugó vagy a gép karjaira szerelt hidraulikus vagy pneumatikus dugattyú segítségével.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:

Balázs István

Sales Manager

Vagy hagyjon nekünk elérhetőséget és mi kapcsolatba lépünk Önnel.

Kapcsolatfelvétel