Frikciós gyűrűs légtengelyek

Műszaki adatok

 • lehetővé teszik egy tengelyen különböző szélességű tekercsek rögzítését
 • a frikciós gyűrűk kiegyenlítik a feszültséget az egyes áttekercselt tekercsekben
 • szabványos méretek például a SOMA Engineering, Kampf, ATLAS, EUROMAC, ASHE Converting gépekhez
 • pótalkatrészek széles választéka
 • méretre gyártás a vásárló igényeinek megfelelően

Kapcsolatba lépni

További információért keresse kollégánkat

Kapcsolatba lépni

Részletes specifikáció

A frikciós gyűrűkkel ellátott tengelyeket gyakran használják nagyon igényes ipari alkalmazásokban, különösen a csomagoló és papíriparban. Ezen tengelyek a frikciós gyűrűknek köszönhetően képesek az egyes tekercsek feszességét kiegyenlíteni.

 • Tengelyek használata differenciáltekercselésre

  A tengelyeket főként duplex papír- és műanyagfólia-tekercselőkhöz használják. Vágáskor a külső hengerek átmérője gyorsabban nő, mint a középső hengerek. Klasszikus tengelyek használatakor a szélén lévő tekercs összeomlik, a tengely közepén pedig laza a tekercselés. A differenciáltengelyek kiegyenlítik a feszültséget az egyes tekercsekben, és garantálják, hogy minden tekercs ugyanolyan feszültséggel legyen meghúzva. Ezek a SOMA, Kampf, Varga Flexo, Euromac, Titan és mások duplex csévélői.

 • Különféle súrlódó gyűrű opciók

  25 mm átmérőjű és 10 mm szélességű perselyekhez szállítunk súrlódó gyűrűket. Lehetőség van egy támasztótengely és különböző súrlódó gyűrűkészletek kombinálására is a különböző hüvely átmérőkhöz. A súrlódó gyűrűk mindkét irányban működnek, és vannak rugós terhelésű modellek, amelyeket műanyag hüvelyekre tekercseléshez használnak.

 • Speciális tengely a differenciálmű tekercseléséhez

  A differenciáltekercselés speciális tengelyei ideális megoldást jelentenek a hengerek többszöri és független tekercselésére ugyanazon a tengelyen, mivel mindegyikhez szükség van a szíj megfelelő feszítésére.

  Az újratekercselés során a műanyag fólia, papír vagy bármilyen más anyag vágási folyamata után kapott több tekercsnél gyakori, hogy jelentős vastagságbeli különbségek és ennek következtében a szíjfeszesség különbségei is vannak. Ennek a problémának a megoldására ezek a speciális tengelyek különböző vezérlést biztosítanak a görgők számára, amelyek egy vagy több súrlódó gyűrűn blokkolják az egyes görgők magját, így biztosítva a pontos visszatekerést és az egyes görgők hevederének egyenletes feszességét.

  Ezek a speciális tengelyek nikkelezett acél súrlódó gyűrűkkel, széles csapágyfelülettel és tágulási görgőkkel vannak felszerelve, amelyek a gyűrűkhöz képest szélesebb megfogási felületet garantálnak. Ez az új technológia biztosítja:
  - szélesebb csapágyfelület
  - nem sérült a hüvely/tekercs magja
  - karton és műanyag magokkal egyaránt használható
  - a legkisebb méret

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot:

Balázs István

Sales Manager

Vagy hagyjon nekünk elérhetőséget és mi kapcsolatba lépünk Önnel.

Kapcsolatfelvétel